You are here

Knitting: 4 things to know before buying wool

Submitted by roycenoel on Fri, 03/24/2023 - 21:17

Velen beginnen met breien zonder echt te weten wat er achter de schermen gebeurt. Maar breien is goed, en het is al een grote stap in een langzame manier van leven en respect voor het milieu, maar daarvoor is het belangrijk om ethisch materiaal te gebruiken. Bovendien, als je tijd besteedt aan breien, is het niet de bedoeling dat een trui krassen, pillen of zelfs krimpt bij de eerste wasbeurt. Breien betekent het ontwerpen van een kledingstuk of accessoire van hoge kwaliteit dat lang meegaat, terwijl de voorkeur wordt gegeven aan ethische materialen om Fast Fashion te bestrijden. Annell Wol Begin dus niet zomaar met het kiezen van eerste prijs wol maar kies bewust voor GoedkopeWolKopen.
AcrylEen van de basisregels in DebardeurBreienVoor Beginners: vergeet het acryl! Het is een synthetische chemische vezel afgeleid van aardoliederivaten.
Wol: een natuurlijk en ecologisch materiaal
Wol is een natuurlijk en ecologisch materiaal dat van verschillende dieren kan komen. Koop bij een leverancier die de voorkeur geeft aan kleine spinnerijen die dieren respecteren en voor ze zorgen, in tegenstelling tot sommige bedrijven die ze slecht behandelen tijdens het scheren. Hier is een korte samenvatting van de typologie van de verschillende wolsoorten die bij het breien worden gebruikt:
Mohair: mohair wordt gemaakt van de vacht van een kleine angora geit uit Tibet. Deze kleine geiten worden nu in verschillende landen gefokt.
Kasjmier: Kasjmier is afkomstig van de wol van geiten in de provincie Kasjmir. De grootste kasjmierproducenten zijn nu China en Mongolië. De wolreiniging elimineert 80% van het oorspronkelijke gewicht van de wol, en daarom heeft een trui het dons van 5 geiten nodig. Zeer zeldzaam, het wordt beschouwd als een luxe vezel.
De alpaca: de Katia Wol komt van de alpaca, die veel lijkt op de lama. De vezel is zachter en resistenter dan schapenvacht en heeft het voordeel dat het in verschillende tinten bestaat.
Merino: Merino is een schaap dat voornamelijk in Australië wordt gefokt. Het is de meest resistente en flexibele wol.
KatoenEr zijn plantaardige alternatieven voor wol als je een lichtere stof wilt breien voor de zomer of ervoor wilt zorgen dat er geen schade aan een dier is toegebracht. De bekendste daarvan: is katoen. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de katoenteelt een van de meest vervuilende ter wereld is. Voor de productie van 1 kg katoenvezels is voor irrigatie tussen de 6.000 en 27.000 liter water nodig.
Wol productieJe verwondert je over de mooie kleurrijke ballen die je in wolboetiek vindt, maar heb je je ooit afgevraagd hoe ze gemaakt zijn? Hier zijn de verschillende fabricagestappen die u zullen helpen het ontwerp beter te begrijpen en u te helpen bij het kiezen van uw ontwerp.
VeeteeltGras maaienWol collectieWassen/kammenDraaienVerven
Sommige merken produceren wol van A tot Z door alle productiefasen te verzorgen, terwijl veel bedrijven Katia Breiwol kopen bij een buitenlandse spinnerij en zorgen voor het spinnen en verven. Met dit alles in gedachten heb je nu alle kaarten bij de hand om je wol te kiezen voor Gratis PatroonDebardeurBreien.