For å gjøre bilen klar for vinteren er det en rekke tiltak du kan ta for å klargjøre din bil for vinteren.
Vinteren byr på flere utfordringer for bilen som varierende temperaturer, skitt, veisalt og hardt vær. Gjennom rett bilpleie kan effekten av saltet og temperaturendringene minimeres på din bil, men det er forskjellige tiltak du kan ta før vinteren kommer for fullt. Her er 9 punkter som du kan sjekke før vinteren kommer for fullt.
Vi i Joachim Auto hjelper deg med bilpleie i Oslo, ta kontakt i dag!
1. Grundig vask
Gjennom en grundig vask får du fjernet forurensning og skitt i lakken. Dette gjøres oftest gjennom bruk av avfetting og vask med bilshampo. For å få vekk flyverust og asfalt benyttes clay, dette er en type leire som plukker opp alle urenheter i bilens lakk og gjør lakken klar til polering og voksing. Dette kan gjøres i vaskehall i Oslo eller hos oss i Auto Joachim, vi tar oss av din bilpleie i Oslo.
2. Polering og voksing
Polering går ut på å få frem glansen lakken hadde når bilen var helt ny. Dette går enkelt forklart ut på å gni inn polish i klarlakken for å få frem lakkens glans. Under denne prosessen rettes små riper og swirls opp. Etter polering bør lakken beskyttes, dette gjøres gjennom voksing av lakken. Dette skaper et beskyttende lag over lakken og vil føre til at det er lettere å holde bilen ren og lakken er bedre rustet mot vinterens begivenheter. Vi i Auto Joachim tar oss av din bilpleie i Oslo.
3. Felgrens og forsegling
En ren bil er ikke ren før felgene også er rene. For å klargjøre felgene for vinterveien anbefales det å gi de en skikkelig rens etterfulgt av en forsegler slik at bremsestøv, salt og is ikke fester seg i felgen.
4. Bruk silikonspray
Et godt tips er å smøre dørlister med silikonspray. Kulden kan faktisk føre til at dørene fryser fast. I verste fall kan du ende opp med å rive opp dørlister når du åpner bildøren. Har du en eldre bil uten fjernstyrt lås anbefales det å smøre låsene med låsolje før kulden setter inn.
5. Utstyr til vinteren
Vinteren er uforutsigbar. Det er derfor lurt å ha kjetting, spade, slepetau og startkabler i bilen. Plutselig kan du uheldigvis få bruk for det.
6. Vindusviskere
Vindusviskerne er spesielt utsatt om vinteren. Store temperaturendringer, snø og salt tærer på gummien i viskerne. Om viskerne viser noe slitasje og det er lenge siden de har blitt byttet gjelder det å få de byttet.
7. Batteri
Sjekk spenningen på batteriet for å forsikre at batteriet vil opprettholde spenningen over vinteren. Skal bilen stå mye i ro over vinteren anbefales det å investere i en batterilader for å forsikre at spenningen holdes over vinterhalvåret. Er spenningen lav bør batteriet byttes ut før kulden kommer.
8. Spylervæske
Før kulden kommer er det lurt å fylle på spylervæske som tåler meget lave temperaturer. Ved mye slaps i veien blir spylervæsken fort oppbrukt, et godt tips er å alltid ha en ekstra kanne eller pose med spylervæske i bilen.
9. Kjølevæske
Om det er lenge siden kjølevæsken har blitt byttet er det en god ide å gjøre dette før kulden kommer. Kjølevæsken er i et lukket system, men minskes over tid i de fleste tilfeller. Frysepunktet kan ha blitt for lavt og føre til problemer ved voldsom kulde.